Hallgatóknak

Választás 2015

Kedves Doktorandusz!

A Doktorandusz Önkormányzat működése éves választáshoz kötött, a 2015/2016-os tanévre szóló választásunkat 2015. szeptember 2. és 18. között tartjuk. A doktoranduszok, így a Te szavazatod nélkül nem kezdhetjük el munkánkat, megalakulásunkhoz arra feltétlenül szükségünk van.

Az idei választás főbb időpontjai:

  • jelölőidőszak – augusztus 17-31.
  • választás – szeptember 2-18.
  • urnazárás – szeptember 18., 15 óra

A jelölőidőszak során a választáson induló jelöltek bemutatkozását közzétesszük a Doktori Iskola honlapján. Fontos célunk, hogy a jelölteket ismerd meg, és terveik, céljaik ismeretében szavazz rájuk. A jelölésről további információkat alább találsz.

választás a beiratkozási időszak alatt és az első két oktatási héten zajlik. Ez idő alatt a Doktori Titkárságon is szavazhatsz, de a DÖK tagjai ellátogatnak a nagyobb létszámú kurzusokra is, ahol leadhatod voksodat a saját tudományági doktori iskolád Neked szimpatikus jelöltjére. Ez azért rendkívül fontos, mert elegendő számú szavazat nélkül a DÖK nem alakulhat meg.

szavazás a kapott szavazócédula leadásával, és a szavazást igazoló jelenléti ív aláírásával érvényes. Fontos, hogy csak saját tudományági doktori iskolád jelöltjeire szavazhatsz.

Állami ösztöndíjas elsőévesként a számotokra külön időpontban szervezett év eleji tájékoztatás során is leadhatod voksodat:

  • 2015. szeptember 2-án szerdán 9 órakor a II. sz. Belgyógyászati Klinika A épület földszinti tantermében (cím: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 46.)

A választás eredményéről a NEPTUN rendszeren keresztül kapsz tájékoztatást. Ezt követően bármilyen doktori képzésre vonatkozó kérdéssel kapcsolatban keresd bizalommal a saját tudományági doktori iskolád megválasztott jelöltjét, vagy a DÖK elnökét!

A jelölésről

A doktorandusz önkormányzati tevékenység talán kevésbé látványos, ám annál fontosabb, sokrétű feladat. Része a rendszerfejlesztés, az oktatás jobbítása: nem ritka, hogy egy-egy probléma éveken keresztül keseríti meg doktorandusz-évfolyamok életét, miközben megoldása csupán néhány apró változtatást igényelne. Része a segítés: nem egyszer doktoranduszok egész karrierjét érintő kérdésekben segíthetünk kulcsemberként, támaszként. És része a tanulás: olyan helyzetekbe, kultúrába enged betekintést (egyetemi felsővezetés, oktatáspolitika), amelyből a tanultakat hosszú távon is sikerrel hasznosíthatod.

Az újonnan megalakuló DÖK lehetőségei valóban messzire nyúlnak. A Doktorandusz Önkormányzat az Egyetem legfelsőbb köreiben jelenleg is aktívan képviselteti magát, véleményünk, tevékenységünk és döntéseink ténylegesen meghatározóak Egyetemünk doktoranduszaira nézve.

Mindennek köszönhetően rendelkezésünkre állnak azok az eszközök és kapcsolatok, amelyekkel érdemben segíthetjük, jobbíthatjuk a Semmelweis Egyetem doktoranduszképzését.

Amennyiben szívesen csatlakoznál a DÖK csapatához, jelöltesd magad a választáson! Ehhez írj emailt nekünk a dok@phd.semmelweis-univ.hu címre, benne a személyes adataiddal, egy fényképpel és egy rövid bemutatkozással, amelyet majd közzéteszünk a honlapon (a bemutatkozásban tetszés szerint kitérhetsz motivációidra, korábbi közéleti tapasztalataidra, vagy terveidre, amiket megvalósítanál képviselőként).

Ha további kérdésed van az önkormányzati képviselőséggel, a jelöléssel vagy a választással kapcsolatban, keress minket bizalommal a fenti emailcímen, vagy a DÖK jelenlegi elnökét, Fügedi Gergelyt (egyetemi szám: +3620 666 3550).

Várunk minden jelöltet!

A választásig további szép nyarat kívánunk:

Doktorandusz Önkormányzat

Semmelweis Egyetem Doktori Iskola

SEMMELWEIS EGYETEM
Doktori Iskola

Cím: 1085 Budapest VIII. Üllői u. 26. fszt. 9.
Postacím: Doktori Titkárság 1428 Budapest Pf. 2.
Telefon: 266-7483 és 266-2343
Titkárság közös melléke: 55237
Fax: 317-4888 (csak fax!)