Kurzus megtekintése

Kurzus megtekintése

Hungarian Startup University Program I.
00167-KVA
2024/25/1
Dr. Ferdinandy Péter
Központi szervezésű kurzusok
online
35
Egyéb
2
Indul a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) által szervezett Hungarian Startup University Program (HSUP) a Semmelweis Egyetemen, amely egy angol nyelvű online, egyetemi startup képzés.
A HSUP egy két féléves e-learning tárgy (a képzést saját tempóban lehet végezni a program webes felületén vagy mobilapplikáción keresztül), amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben a vállalkozások felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudás sajátítható el.
Az I. félévben 7 elméleti modult és hozzá kapcsolódó modulzáró vizsgát kell teljesíteni, valamint készíteni kell egy vállalkozási ötletről startup víziót, üzleti modellt és megvalósító csapatot bemutató ún. one pager-t.
Első félév részletes tematikája:
1. Bevezetés s startup világba
2. Ötletgenerálás
3. Piackutatás és termékfejlesztés
4. Marketing alapolk (4P), pitch
5. Értékesítési startégia üzleti modellek
6. Pénzügyi tervezés
7. Jogi és HR alapok

A HSUP e-learning felületein előreláthatólag 2024. októberétől lesznek elérhetőek a modulok.

I. - II. félév egymásra épülő.
A 7 modulzáró vizsga sikeres teljesítése, illetve egy “one-pager” (innovatív ötletet megadott szempontok szerint, egy oldalban bemutató dokumentum) beküldése.-pager” (innovatív ötletet megadott szempontok szerint, egy oldalban bemutató dokumentum) beküldése valamint egy 3 perces pitch videó elkészítése.
tudomanyos.rektorhelyettes@semmelweis.hu
a kurzus időpontja várhatóan: 2024.október
További oktatók
Dr. Ferdinandy Péter